Ecorkwaste participa a WETPOL 2017
Els resultats preliminars de les zones humides pilot de tractament del projecte Ecorkwaste s'han presentat al VII Simposi Internacional de Dinàmica i Control de Contaminants en Aiguamolls (WETPOL), celebrat a Montana (EUA).
Un dels objectius del congrés era el foment de la transferència de coneixements tecnològics. Sota aquest marc es va realitzar la presentació de l'aiguamoll pilot Ecorkwaste de tractament d'aigua residual procedent de la indústria vinícola i dels resultats preliminars de remoció de contaminants de l'aigua mitjançant el suro com a mitjà filtrant en aiguamolls experimentals, destacant que aquest material utilitzat, en ambdós sistemes, és un subproducte d'altres activitats industrials.
A la presentació, realitzada per Jordi Morató, coordinador tècnic del projecte i coordinador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech, es van mostrar els resultats de remoció en els aiguamolls pilots experimentals del projecte. Els resultats preliminars han permès realitzar els ajustos en l'operació de l'aiguamoll pilot Ecorkwaste, que serà monitoritzat fins al setembre del proper any.
D'altra banda, el professor Jordi Morató va realitzar una segona presentació al congrés per exposar les principals característiques de la paret vegetada wetwall, que es va a implementar per cobrir la part exterior de la planta de tractament d'Ecorkwaste, a les instal·lacions de Codorníu .
WETPOL 2017 és la reunió a nivell mundial més important en aiguamolls de tractament, que reuneix científics, enginyers i professionals que treballen amb aquesta tecnologia per millorar la qualitat de l'aigua. La 7a edició va comptar amb l'assistència de més de 100 ponents internacionals, procedents de 26 països, i amb 43 sessions temàtiques diferents. Es va dur a terme del 21 al 25 d'agost de 2017 a Montana, EUA.