Els resultats d'Ecorkwaste estan presents en diferents jornades sobre bioeconomia i economia circular
En les últimes setmanes, els avenços i resultats preliminars del projecte Ecorkwaste han tingut presència en diferents jornades en el marc de la bioeconomia i l'economia circular.
Sota el títol "La bioeconomia en el sector forestal. Incentius", es va dur a terme una jornada tècnica organitzada per la Generalitat de Catalunya, en la qual Albert Hereu, director de l'Institut Català del Suro, va exposar el potencial econòmic del sector del suro a Catalunya. En aquest context, es va presentar Ecorkwaste com un exemple d'economia circular que posa en valor el subproducte de la indústria surera per ser utilitzat com a material absorbent en aiguamolls construïts com a sistema d'eliminació de components orgànics de l'aigua residual de la indústria vitivinícola.
Ecorkwaste també ha tingut presència en una altra jornada sobre bioeconomia, en aquest cas organitzada per l'Oficina Regional del Mediterrani de l'Institut Europeu del Bosc (EFIMED) sota el títol "Més que fusta: innovació i emprenedoria en suro, resines, productes alimentaris i altres productes forestals". L'objectiu de la jornada era posar en valor els productes forestals no maderers (PFNM) com una alternativa viable i sovint més sostenible que altres materials menys respectuosos amb el planeta. Albert Hereu, director de l'Institut Català del Suro, va centrar la seva ponència en les noves oportunitats per al suro català des del punt de vista de la innovació i l'emprenedoria presentant les oportunitats derivades de projectes innovadors com Ecorkwaste.
Per altre costat, l'Institut Tecnològic de Canàries ha organitzat una reunió de treball sobre economia circular en la qual Jordi Morató, coordinador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, ha exposat els avenços del projecte Ecorkwaste com un exemple de transformació d'un sector a través de l'economia circular. Entre els objectius de la reunió estava apropar els conceptes de l'economia circular en el context de l'aigua residual i la reutilització en la indústria, per això el projecte Ecorkwaste ha resultat molt interessant per als assistents.
Ecorkwaste també ha servit com a inspiració i font de coneixement per a les ASADAS de Costa Rica (Associacions administradores dels Sistemes d'Aqüeductes i Clavegueram comunals). En concret, la ASADA Rio Blanco està impulsant un aiguamoll construït i va voler conèixer de primera mà el funcionament d'Ecorkwaste per poder aplicar-lo a la seva comunitat. Aquest intercanvi s'ha dut a terme en el marc del projecte Europe AID Climate Water LAC Zones Costeres, un programa finançat per la Comissió Europea a través del programa temàtic d'EuropeAid per al Medi Ambient i la Gestió Sostenible dels Recursos Naturals, en què participa la Fundació CTM Centre Tecnològic.